APA YANG MENYEBABKAN ANDA BANYAK BERCAKAP DARIPADA BANYAK BERTINDAK?

APA YANG MENYEBABKAN ANDA BANYAK BERCAKAP DARIPADA BANYAK BERTINDAK?

.
mereka berdua adalah perkerja di sarkas di Barnum . charless tripp insan yang tiada memiliki tangan dan Eli Bowen insan istimewa yang tidak mempunyai tangan. mereka berkerja di sarkas banum dan menghiburkan ramai orang.
.
basikal yang mereka tunggangi itu diubah suai menjadi keselesaan mereka untuk bergerak. tetapi untuk mereka bergerak menggunakan basikal itu, mereka perlu bersama-sama berkerja. seorang mengayuh dan seorang lagi memandu arah. berjalan ke arah yang sama. berhenti di tempat yang sama.
.
ada dua perkara saya ingin keluarkan debriefing untuk gambar ini:-
.
1. Negara.
– kalaulah kita andaikan basikal itu negara, pasti sangat sinonim dengan gambar ini. ada pemimpin kita yang memandu arah. ada pemimpin yang mendayakan tenaga untuk maju ke hadapan. tiada istilah siapa pemimpin dan siapa dipimpin. sebab kita semua pemimpin dan akan dipertanggungjawab apa yang yang kita pimpin. Nabi ada kata. Al-Quran ada bagitau.
.
2. perniagaan.

– andai kata basikal itu adalah tools perniagaan, dalam organisasi perlu kita tahu dan sedar siapa yang membawa organisasi ke hala tuju yang betul, dan siapa yang gerakan prestasi organisasi. tiada siapa yang

hebat

dalam organisasi perniagaan. mesti ada yang pimpin di depan dan ada yang cetuskan usaha yang gerakkan ke hadapan. maksudnya kerjasama dan kolabrasi.

.
menarikkan?
.
namun ada hal yang akan menjatuhkan basikal itu. jatuh terus tau.
.
menggunakan LIDAH untuk berkerja.
menggunakan GEGENDANG TELINGA untuk menilai.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *